Wat is Jiu Jitsu?

Jiu-Jitsu is een uitermate effectieve methode van zelfverdediging. Uit het Jiu-Jitsu zijn onder andere het Judo, Karate en het Aikido ontstaan. Door het gebruik van je eigen "lichaamswapens" kun je je tegen de meest uiteenlopende aanvallen verdedigen. Hierbij kun je denken aan slag en traptechnieken (atemi waza), werptechnieken (nage waza), klemtechnieken (kansetsu waza).

In het Jiu-Jitsu heb je dus een breed scala aan verdedigingstechnieken, die zowel staande als in situaties op de grond goed toepasbaar zijn. Tevens word er getraind tegen gewapende aanvallen waaronder mes en stok aanvallen. Al met al is Jiu-Jitsu een all-round verdedigingskunst die naast het sportieve element een grote praktijkwaarde in zich heeft.

Voor wie is het geschikt;
In principe kan Jiu-Jitsu door iedereen worden beoefend zowel jong als oud, jongens en meisjes, dames en heren. Ieder kan op zijn eigen niveau mee trainen. Naast de techniektraining wordt er ook aandacht besteed aan houding, balans en conditie. Uiteraard ben je van harte welkom om een proefles mee te draaien.